X


:: Pet :: Life Cover Magazines

pet cover periodica artlook

Τα πρώτα περιοδικά που κυκλοφόρησαν σε έντυπη μορφή είχαν εικονογραφημένα εξώφυλλα. Πλέον τα περισσότερα από αυτά θεωρούνται συλλεκτικά και κάποια είναι ιδιαιτέρως σπάνια και δυσεύρετα.

Διαβάστε περισσότερα: :: Pet :: Life Cover Magazines

:: I 'M A GOOD DOG ::

iam agood dog first

Αν και είμαι σίγουρα dog person, πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν ενθουσιάζομαι και τόσο με τα Pit Bull. Μέχρι που αγόρασα το βιβλίο I' a Good Dog: America 's Most Beautiful (and Misunderstood) Pet.

Διαβάστε περισσότερα: :: I 'M A GOOD DOG ::

Andy loves pets

andy warhol

Θα ρίξουμε μια εικαστική ματιά στο ζωικό βασίλειο μέσα από τα μάτια του Andy Warhol. Ο ακραίος ποπ καλλιτέχνης είχε εμμονή με πολλά πράγματα ένα από αυτά ήταν και η πανίδα. Από τις πρώιμες παραμορφωμένες γραμμικές και εκτυπωμένες εικονογραφήσεις σειρών ζώων, τα ανατεθειμένα πορτραίτα σκύλων, τις ταπετσαρίες αγελάδων, ως τις τυπωμένες με την τεχνική της μεταξοτυπίας εικόνες απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών της σειράς ‘Endangered Species series’, η αγάπη του Andy Warhol για τα ζώα, ήταν αισθάνομαι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της πολυχρωμίας των έργων του. Από τότε που ήταν παιδί ο Andy αιχμαλωτίστηκε από την ομορφιά των ζώων και έδειξε την αγάπη του προς αυτά. Σύμφωνα με την επιμελήτρια εκθέσεων και βοηθό αρχειοθέτησης μουσείων Matt Wrbican ,ο Warhol είχε ένα «δια βίου ενδιαφέρον για τη φύση.»
 
Η Φιλοσοφία του Andy Warhol (The Philosophy of Andy Warhol, 1975) έχει κάποιες παραπομπές σε ζώα: σε μια από αυτές αναφέρει ότι: «Τα παιδιά είναι πάντα όμορφα. (...) Αυτό ισχύει επίσης για τα ζώα – Δεν έχω δει ποτέ ένα άσχημο ζώο. Τα μωρά με το να είναι όμορφα προστατεύονται επειδή οι άνθρωποι θέλουν λιγότερο να τα βλάψουν. Αυτό ισχύει επίσης για όλα τα ζώα.»
Το 1983 μετά από μια συζήτηση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, οι νεοϋορκέζοι έμποροι τέχνης Ronald και Frayda Feldman, ανέθεσαν στον AW να δημιουργήσει τη σειρά απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών. Ο σκοπός της ανάθεσης ήταν μέσα από εκθέσεις σε μουσεία και γκαλερί, να εγείρουν την περιβαλλοντική συνείδηση και να τραβήξουν την προσοχή των ανθρώπων, προκειμένου να διασωθεί και να διατηρηθεί το φυσικό περιβάλλον.
Συνεπώς ο AW δημιούργησε 150 πορτφολια Απειλούμενων Ειδών, τα οποία τύπωσε, δημοσίευσε, υπέγραψε και αρίθμησε. Το κάθε πορτφολιο απεικονίζει δέκα απειλούμενα ζώα από όλο τον κόσμο (έναν αφρικανικό ελέφαντα, ένα κριάρι με μεγάλα κέρατα, μια πεταλούδα με ασημένιες βούλες  από το San Francisco, ένα μαύρο ρινόκερο, ένα δεντροβάτραχο από το Pine Barrens, μια σιβηρική τίγρη, μια αυτοκρατορική ζέβρα, ένα φαλακρό αετό, ένα γιγάντιο πάντα , και έναν ουρακοτάγκο). Αυτό που είναι εκπληκτικό σχετικά με αυτά τα έργα, είναι ότι παρόλο που ο Warhol είχε μια φημισμένη εμμονή με τα χρήματα, αυτά τα έργα ήταν πολύ περισσότερο από κάτι τέτοιο, καθώς ο ίδιος τα δώρισε απλόχερα για αυτόν τον σημαντικό σκοπό.
Τα μεγάλα έργα (38"x38") είναι συναρπαστικά, σχεδόν ψυχεδελικά, ζωγραφισμένα με μια ζωντανή πολύχρωμη παλέτα. Μερικά από αυτά έχουν περικοπεί και μερικά από αυτά απεικονίζουν ολόκληρο το ζώο, τονισμένα με τολμηρές γραμμές δημιουργώντας έτσι ένα δραματικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την Martina Batan του Ronald Feldman Fine Arts Gallery στη Νέα Υόρκη, ο Warhol περιέγραψε κάποτε αυτά τα έργα ως «ζώα με μακιγιάζ,»
Ήταν δύσκολο να διαλέξω ένα από τα ζώα και να επικεντρωθώ σε αυτό αποκλειστικά. Παρ 'όλα αυτά νομίζω ότι θα επιλέξω την αυτοκρατορική ζέβρα. Θεωρώ ότι είναι η πιο σαγηνευτική εικόνα από όλες. Δημιουργημένο με την τεχνική της μεταξοτυπίας, με την οποία ο Warhol έγινε γνωστός, το ζώο έχει περικοπεί στο ύψος του λαιμού, αναδεικνύοντας και ενισχύοντας έτσι το θαυμάσιο παράστημα του. Ο Warhol χρησιμοποιεί συμπληρωματικά χρώματα για να εντείνει το αποτέλεσμα του. Το εντυπωσιακό τυρκουάζ φόντο, ισορροπεί με τις συναρπαστικές γραμμικές πορτοκαλί ρίγες που ακολουθούν το φυσικό μοτίβο της ζέβρας.


butterfly maria 
Το 1986, μόλις ένα χρόνο πριν από το θάνατό του και μετά την επιτυχία των απειλούμενων ειδών, ο AW έκανε μια νέα συνεργασία με τον Kurt Benirschke από το ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο. Δημιούργησε ένα βιβλίο με εικονογραφήσεις που ονομάζεται «Ζώα υπό εξαφάνιση» (Vanishing Animals). «Για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα Ζώα σε κίνδυνο που κινδυνεύουν με εξαφάνιση,» δήλωσε ο Adam Harris, καλλιτεχνικός επιμελητής του The National Museums of Wildlife.
Το έργο του Andy σχετίζεται με το σύγχρονο έργο της Αυστραλιανής Ruth Marshall. Ακόμα κι αν η Ruth χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα για να δημιουργήσει το έργο της, η γοητεία της με τη χλωρίδα και την πανίδα και τα χειροποίητα υφαντά γούνινα πλεκτά εξωτικών ζώων υπό εξαφάνιση, πετυχαίνουν όπως λέει να «... μεταδώσουν όλο το εγγενής δράμα της απώλειας της φύσης, να σεβαστούν την μεγαλοπρεπή επιθυμία του άγριου ζωικού βασιλείου, και να τροφοδοτήσουν την αναζήτηση για επιβίωση.»
AW έδωσε σε αυτά τα ζώα 15 λεπτά δημοσιότητας, τα έκανε αναγνωρίσιμα. Η Severine Nackers, επικεφαλής των μεταξοτυπιών του οίκου Sotheby’s στην Ευρώπη, δήλωσε στο Independent: «Νομίζω ότι έκανε μια δήλωση ενσαρκώνοντας αυτά τα ζώα με τον ίδιο τρόπο όπως την Monroe, τη Βασίλισσα, και τον Muhammad Ali. Ήθελε να αναδείξει το θέμα της εξαφάνισης τους.» Σχεδόν σαν έναν επικήδειο των ζώων παρόμοιο με τις νεκρές διασημότητες του και απεικονίσεις των έργων με θέμα τον θάνατο.
Από την σειρά Απειλούμενα Είδη: «San Francisco Silverspot,» μια πεταλούδα τυπωμένη σε μεταξοτυπία, πωλήθηκε από τον οίκο Christies στην τελευταία δημοπρασία του Νοεμβρίου, για πάνω από 1,2 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το Andy Warhol Foundation. Σήμερα υπάρχει μια μεγάλη διαμάχη για το αν όλες αυτές οι μεταξοτυπίες δημιουργήθηκαν πράγματι από τον AW τον ίδιο ή από τους εργαζόμενους στο Silver Factory και συνεργάτες του. 


 
Εικόνες μέσω:
http://sicohen.wordpress.com/tag/andy-warhol/
https://www.flickr.com/photos/goincase/8369055262/in/set-72157632491853894/
http://www.guyhepner.com/artists/#!ART3/Andy-Warhol/COL40/Endangered-Species
GALLERY
http://artemanifiesto.com/magazine/2014/02/04/andy-warhol-especies-en-peligro-de-extincion/

http://revolverwarholgallery.com/portfolio/san-francisco-silverspot-fs-ii298/

AT A GLANCE

Μαγδαληνές Χωρίς Υπέρμαχο

Μαγδαληνές Χωρίς Υπέρμαχο

More details
Carpe Diem ή Αδράξτε τη Μέρα

Carpe Diem ή Αδράξτε τη Μέρα

More details
ΝΕΑ

ΝΕΑ " Νύχτες Πρεμιέρας"

More details
:: ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ ::

:: ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ ::

More details
::ΜΕΘΟΔΟΣ ABRAMOVIC | AS ONE ::

::ΜΕΘΟΔΟΣ ABRAMOVIC | AS ONE ::

More details
Σήμερα στο Ζάπειο έκθεση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Σήμερα στο Ζάπειο έκθεση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

More details
210.000 οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο ~

210.000 οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο ~

More details
«ΧΟΡΕΨΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ»

«ΧΟΡΕΨΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ»

More details

More article...

LIFE

ARTLIFE.png BEAUTY
PSYCHOLOGY
myth
travel
look around
zone

 

..............................

CITY HIGHLIGHTS

ON THE ROAD

..............................

DIALOGUES

Έφη Μαλτέζου

Έφη Μαλτέζου "Θετική, Αισιόδοξη, Δυναμική"

More details
  1. Έφη Μαλτέζου "Θετική, Αισιόδοξη, Δυ…

  2. :: Lovekids :: με τον Πάρη Παπαβασιλείο…

  3. Σάββατο πρωί με τη :: Δάφνη Καλογεροπούλ…

  4. :: Scripta Manent :: Rea and the crew

  5. :: Ambos Mundos :: Μάριος Ηλιόπουλος

  6. :: One to one :: με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡ…

  7. Αλέξανδρος --Μπρίκι -- Joker -- Faust …

  8. Los Pete-pete

  9. POLE POSITION

  10. Σίμος Κυπαρισσόπουλος - Ηθοποιός

 

..............................

ARTBOX

:: Pet :: Life Cover Magazines...

...

Read More

:: I 'M A GOOD DOG ::...

...

Read More

Andy loves pets...

...

Read More
Deluxe News Pro Module - модуль joomla Joomla

PETS IN ART

  pets in art  
   
:: Pet :: Life Cover Magazines
Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2015
article thumbnailΤα πρώτα περιοδικά που κυκλοφόρησαν σε έντυπη μορφή είχαν εικονογραφημένα εξώφυλλα. Πλέον τα περισσότερα από αυτά θεωρούνται συλλεκτικά και κάποια είναι ιδιαιτέρως σπάνια και δυσεύρετα.
More inPETS  
 

 

You must set at least a module in the position loves

contact

Keep in touch with us

You can use the following information to contact us if you wanna join us or anything need to communicate.

Katehaki Street N.Psihiko Athens.

YOU.png    INST.png    FACE.png    TWIT.png    GOO.png::