X

:: Ambos Mundos :: Μάριος Ηλιόπουλος

Ambos Mundos artlook 7 of 20 

Συναντήσαμε τον Μάριο Ηλιόπουλο στο κέντρο της Αθήνας σε μια ξεχωριστή κάβα, έναν χώρο που αγαπά πολύ. Ο Μάριος είναι ιδιαίτερα σεμνός, δημιουργικός και αυτό φαίνεται στη δουλειά του. Τα τελευταία χρόνια δουλεύει Head Bartender στο Six D.O.G.S.

Έλαβε μέρος στο Bacardi Legacy Competition στην Αθήνα και θα είναι ένας από τους τέσσερις που θα μας αντιπροσωπεύσει στον τελικό στην Αυστραλία.

 

Τi σε οδήγησε αλήθεια να γίνεις bartender και πόσο καιρό ασχολείσαι μ' αυτό;

Μ.Η: Η αλήθεια είναι πως η επαφή μου με τον χώρο τον ποτών ξεκίνησε από μικρή ηλικία μιας και ο πατέρας μου είχε κάβα ποτών. Από μικρός λοιπόν, χάζευα τα περίεργα μπουκάλια, τις ετικέτες στα ποτά και ότι ήταν σχετικό με αυτά. Μεγαλώνοντας μπήκα πίσω από τη μπάρα για να σερβίρω τον κόσμο. Δε θυμάμαι ξεκάθαρα αν έγινε τυχαία ή το προσπάθησα αλλά το σίγουρο είναι ότι μου άρεσε πολύ και έγινε το επάγγελμά μου.

Πλέον, ασχολούμαι περίπου είκοσι χρόνια με το χώρο του μπαρ.

ambos mundos 2

Έχεις λάβει μέρος στο διαγωνισμό Bacardi Legacy. Θες να μας μιλήσεις λίγο γι' αυτό;

Μ.Η: Ναι. Φέτος είμαι στους τέσσερις φιναλίστ του Bacardi Legacy Competition. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διεξάγεται σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα λαμβάνει μέρος για δεύτερη χρονιά. Έχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με άλλους διαγωνισμούς, η οποία με τον καιρό, μου φαίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Εκτός από το κομμάτι που αφορά την κρίση από επιλεγμένους κριτές, καλούμαστε να προωθήσουμε το cocktail μας σε ένα ευρύτερο κοινό, ώστε να έχει την ευκαιρία ο κόσμος να το δοκιμάσει, να το γνωρίσει και εννοείται, να το κρίνει. Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου τρεις μήνες και ο νικητής θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στον τελικό στην Αυστραλία. Άρα, όπως καταλαβαίνεται είναι ένας διαγωνισμός που σου δίνει το περιθώριο να τελειοποιήσεις το cocktail σου, να αναμιχθείς με τον κόσμο και να προσπαθήσεις για το καλύτερο.

Πώς και αποφάσισες να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό;

Μ.Η: Γενικά τα τελευταία χρόνια συμμετέχω σε διάφορους διαγωνισμούς και φέτος αποφάσισα να είναι η τελευταία φορά. Έτσι, η συμμετοχή μου στο Bacardi Legacy είναι ένας τρόπος για να εκφράσω τον εαυτό μου, να προτείνω ένα cocktail που πιστεύω ότι έχει να δείξει πολλά στον κόσμο σχετικά με την ανάμειξη των ποτών αλλά και ένα μικρό κομμάτι από εμένα και τη φιλοσοφία μου.

Από που εμπνεύστηκες και δημιούργησες το Ambos Mundos (Δύο Κόσμοι);

Και η ονομασία του ποτού;

Μ.Η: Το «Ambos Mundos» όντως σημαίνει Δυο Κόσμοι. Όλοι στην καθημερινότητα μας ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους, που αλληλεπιδρούν και κάποιες στιγμές ενώνονται και γίνονται ένα. Είτε είναι η δουλειά μας, είτε οι σχέσεις μας. Υπάρχει μια στιγμή που τα δυο γίνονται ένα. Έτσι, η έμπνευσή μου πηγάζει από τη ζωή μου, τη ζωή των ανθρώπων γύρω μου, τη δουλειά μου, τον κόσμο της Bacardi. Το ποτό μου ουσιαστικά φέρει κάτι από τα παλιά κλασσικά cocktail με μια πινελιά από το καινούριο, το σύγχρονο. Είναι ταυτόχρονα γλυκό αλλά και λίγο πικρό.

ambos mundos 3

Σου έχει τύχει ποτέ να φύγει πελάτης δυσαρεστημένος; Κι αν ναι, πώς ένιωσες;

Μ.Η: Ναι έχει συμβεί. Στο παρελθόν ένοιωθα απορημένος όταν συνέβαινε αυτό γιατί πάντα προσπαθούσα και προσπαθώ με τον καλύτερο τρόπο να εξυπηρετήσω τον κόσμο. Απλά μετά από χρόνια κατάλαβα ότι μερικές φορές αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Είναι κι αυτό μέρος της φιλοσοφίας των Δυο Κόσμων, καταλαβαίνεις! Ίσως εκείνη τη μέρα εγώ δεν ήμουν τόσο καλός ή ίσως ο πελάτης δεν είχε διάθεση και δε μου έδωσε να καταλάβω τι ακριβώς ήθελε!

Προφανώς για σένα τα περισσότερα πράγματα, αν όχι όλα, έχουν δύο ή και περισσότερες όψεις και ψάχνεις μία κοινή συνισταμένη. Αυτό, φαίνεται από την προσπάθεια σου στο να ισορροπήσεις γευστικά σε ένα ποτό το γλυκό με το πικρό στοιχείο. Έτσι δεν είναι?

Μ.Η: Αυτό ακριβώς. Όλα είναι διαφορετικά και έχουν πολλές όψεις αλλά υπάρχει μια στιγμή όπου όλα μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά. Αν εσένα σου αρέσει το γλυκό ποτό κι εγώ με μια πολύ μικρή δόση πικρού σου κρατήσω το ενδιαφέρον και πάλι σου αρέσει, τότε σε έχω φέρω λίγο πιο κοντά σε αυτό.

Με τί κριτήρια φτιάχνεις ένα cocktail; Βασιζόμενος αποκλειστικά στο δικό σου προσωπικό γευστικό γούστο, ή προσπαθείς να το προσαρμόσεις κάθε φορά ανάλογα το περιβάλλον και τον κόσμο που απευθύνεσαι;

Μ.Η: Πιστεύω ότι το μυστικό για ένα επιτυχημένο cocktail είναι να αρέσει σε αυτόν που το φτιάχνει για να μπορέσει με κάθε τρόπο να το υποστηρίξει. Μετά κάνεις τις ανάλογες προσαρμογές για να το φέρεις κοντά στις γευστικές προτιμήσεις του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου. Για παράδειγμα, εμένα δε μου αρέσουν καθόλου τα καυτερά cocktail, άρα είναι πολύ δύσκολο για εμένα να ευχαριστήσω πλήρως κάποιον που πίνει πολύ καυτερά cocktail.

ambos mundos 1

 

Με τα ταξίδια τί σχέση έχεις; Πιστεύεις ότι τα ταξίδια σου έχουν επηρεάσει την δημιουργικότητα σου;

Μ.Η: Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια! Η δημιουργικότητα μου σαφώς κι έχει επηρεαστεί και από αυτό. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε αγαπάει τη δουλειά του δεν πρέπει να επαναπαύεται σε αυτά που ξέρει και να ψάχνει συνεχώς για κάτι καινούριο. Ένας από τους καλύτερους και πιο άμεσους τρόπους είναι ένα ταξίδι, για να μπορέσεις να τα δεις όλα από κοντά και να ζήσεις μέσα σε αυτά.

Θα ήθελες αν σου δινόταν η ευκαιρία να δουλέψεις κάπου στο εξωτερικό π.χ. στη Κούβα;

Μ.Η: Πιστεύω ότι εκτός από την Ελλάδα ένα ονειρικό μέρος για να δουλέψω είναι η Καραϊβική. Μου αρέσει πάρα πολύ ο ήλιος. Θα μου άρεσε να δουλεύω σε ένα πολύ μικρό μπαρ να φτιάχνω Pina Colada, Zombie, Mai Tai αλλά και το cocktail μου. Θα με ρωτήσεις «Και γιατί το cocktail σου ανάμεσα σε Pina Colada, Zombie και Mai Tai;» και θα σου απαντήσω: «Ambos Mundos». Καταλαβαίνετε τι εννοώ...

 

Αν θέλει κάποιος να δει περισσότερα για το Bacardi Ambos Mundos μπορεί να κάνει like στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/ambosmundos.m.iliopoulos

 

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Ευχαριστούμε την κάβα Π για την πολύ θερμή φιλοξενεία

 

AT A GLANCE

Μαγδαληνές Χωρίς Υπέρμαχο

Μαγδαληνές Χωρίς Υπέρμαχο

More details
Carpe Diem ή Αδράξτε τη Μέρα

Carpe Diem ή Αδράξτε τη Μέρα

More details
ΝΕΑ

ΝΕΑ " Νύχτες Πρεμιέρας"

More details
:: ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ ::

:: ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ ::

More details
::ΜΕΘΟΔΟΣ ABRAMOVIC | AS ONE ::

::ΜΕΘΟΔΟΣ ABRAMOVIC | AS ONE ::

More details
Σήμερα στο Ζάπειο έκθεση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Σήμερα στο Ζάπειο έκθεση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

More details
210.000 οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο ~

210.000 οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο ~

More details
«ΧΟΡΕΨΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ»

«ΧΟΡΕΨΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ»

More details

More article...

LIFE

ARTLIFE.png BEAUTY
PSYCHOLOGY
myth
travel
look around
zone

 

..............................

CITY HIGHLIGHTS

ON THE ROAD

..............................

DIALOGUES

Έφη Μαλτέζου

Έφη Μαλτέζου "Θετική, Αισιόδοξη, Δυναμική"

More details
  1. Έφη Μαλτέζου "Θετική, Αισιόδοξη, Δυ…

  2. :: Lovekids :: με τον Πάρη Παπαβασιλείο…

  3. Σάββατο πρωί με τη :: Δάφνη Καλογεροπούλ…

  4. :: Scripta Manent :: Rea and the crew

  5. :: Ambos Mundos :: Μάριος Ηλιόπουλος

  6. :: One to one :: με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡ…

  7. Αλέξανδρος --Μπρίκι -- Joker -- Faust …

  8. Los Pete-pete

  9. POLE POSITION

  10. Σίμος Κυπαρισσόπουλος - Ηθοποιός

 

..............................

ARTBOX

Μαγδαληνές Χωρίς Υπέρμαχο...

...

Read More

Carpe Diem ή Αδράξτε τη Μέρα ...

...

Read More

:: ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ...

...

Read More

Σήμερα στο Ζάπειο έκθεση για την Παγκόσμ...

...

Read More

210.000 οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση...

...

Read More

«ΧΟΡΕΨΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ»...

...

Read More

“Jack the Rimper”...

...

Read More

«ΝΕΑ ΕΔΑΦΗ» 50 ΕΛΛΗΝΕΣ NEOI KAI BΡABEY...

...

Read More

Stand up for......

...

Read More
Deluxe News Pro Module - модуль joomla Joomla

PETS IN ART

  pets in art  
   
:: Pet :: Life Cover Magazines
Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2015
article thumbnailΤα πρώτα περιοδικά που κυκλοφόρησαν σε έντυπη μορφή είχαν εικονογραφημένα εξώφυλλα. Πλέον τα περισσότερα από αυτά θεωρούνται συλλεκτικά και κάποια είναι ιδιαιτέρως σπάνια και δυσεύρετα.
More inPETS  
 

 

You must set at least a module in the position loves

contact

Keep in touch with us

You can use the following information to contact us if you wanna join us or anything need to communicate.

Katehaki Street N.Psihiko Athens.

YOU.png    INST.png    FACE.png    TWIT.png    GOO.png::