X

Σίμος Κυπαρισσόπουλος - Ηθοποιός

 Σίμος Κυπαρισσόπουλος ή αλλιώς «Mister μ» ή μήπως ο Mr Creative synthesis;

Αυτοδημιούργητος και άκρως γοητευτικός ο ιδρυτής του Micro μ Festival σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του μας εξιστορεί πώς το να έχεις γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη μπορεί να σε κάνει να ερωτεύτεις την Αθήνα και πώς το να αγαπάς δυο πράγματα μαζί, μπορεί όχι απλά να μη λειτουργεί αντιθετικά αλλά να σε οδηγεί στον δρόμο της επιτυχίας.

Ηθελες από μικρός να γίνεις ηθοποιός;

Σ.Κ.: Κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στην Αθήνα. Τελείωσα το σχολείο, έδωσα πανελλήνιες και πέρασα σε μία σχολή στην οποία ξεκίνησα τις σπουδές μου ενώ παράλληλα εργαζόμουν σε νυχτερινά μαγαζιά. Τελειώνοντας τη σχολή και ενώ βρήκα δουλειά κατάλαβα ότι δε με «γέμιζε» ο δρόμος που είχα πάρει. Σε μια στιγμή εσωτερικής αναζήτησης ανέτρεξα στα παιδικά μου χρόνια και θυμήθηκα πόσο ευτυχισμένος ήμουν όταν συμμετείχα στη θεατρική ομάδα του σχολείου και με τί ζήλο προετοιμάζαμε τις παραστάσεις μας. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με το θέατρο. Αυτό δεν έγινε στα δεκαοκτώ μου, ήταν μια συνειδητή απόφαση που πήρα στα είκοσι εφτά.

Ξεκίνησα λοιπόν να σπουδάζω σε μια δραματική σχολή έχοντας όλες τις αγνές προθέσεις που μπορεί να έχει κρατήσει κάποιος από το ρομαντισμό εκείνης της παιδικής ηλικίας. Δυστυχώς αποφοιτώντας από την τελευταία σχολή που πήγα (δύο άλλαξα) με λύπη συνειδητοποίησα ότι τα πράγματα στο χώρο της τέχνης στην Ελλάδα δεν ήταν όπως τα είχα φανταστεί, και ότι για να μπορέσω να ζήσω από την τέχνη μόνο τέχνη δεν θα έπρεπε να κάνω. Απογοητευμένος αλλά μαθημένος, παρόλο που δεν είχα οικονομική στήριξη από πουθενά, σκέφτηκα να τα παρατήσω και να στραφώ στην παραγωγή «λοξοδρομώντας» για άλλη μια φορά. Για μένα ήταν μονόδρομος να μην παραβώ τις αρχές μου. Μετά από δυο χρόνια ενασχόλησής μου με την παραγωγή, αν και την αγάπησα κατάλαβα ότι δεν ήταν απλό όπως νόμιζα αρχικά να απαρνηθώ την υποκριτική, την πρώτη μου αγάπη. Έτσι, ακούγοντας την επιθυμία μου να ξαναπατήσω το σανίδι και να μεταμορφωθώ έστω για τη λίγη ώρα που κρατάει μια παράσταση, επέστρεψα στο θέατρο επιλέγοντας παράλληλα να κάνω κι άλλες δουλειές, λιγότερο ή περισσότερο σχετικές, για να μπορέσω να βιοποριστώ.

Σήμερα θα διάλεγες την παραγωγή ή την υποκριτική λοιπόν;

Σ.Κ.:Το γεγονός ότι μοίραζα το χρόνο και την ενέργεια μου σε τόσο διαφορετικά πράγματα με οδήγησε να φτιάξω το δικό μου δρόμο. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα να κάνω τις δικές μου παραγωγές, να διοργανώνω δικά μου event και παράλληλα να τρέχω σε ακροάσεις. Δεν ξέρω τι να πω αλλά σαν κάποιος να πάτησε ένα κουμπί και τα πράγματα έχουν αρχίσει να πηγαίνουν ανησυχητικά καλά.

Είμαι τόσο βαθιά συνδεδεμένος  και με τα δύο πλέον που δεν θέλω να επιλέξω να μείνω στο ένα. Ο Ντέιβιντ Μάμετ είχε πει ότι « για να γίνει κάποιος ηθοποιός θα πρέπει να μην μπορεί να κάνει κανένα άλλο επάγγελμα ». Εγώ πιστεύω ότι στην Ελλάδα του σήμερα για να γίνει κάποιος ηθοποιός θα πρέπει να μπορεί να κάνει όλα τα επαγγέλματα απλά ίσως να μη θέλει να κάνει κάτι άλλο.

 

1simos

Loot by Joe Orton @ Theatro tis Imeras

 

2simos

 Draculam omada Splish Splash theatro fournos 2013-2014

Κάποιες δουλειές που έχεις ξεχωρίσει?

Σ.Κ.:Τη χρονιά που μας πέρασε συμμετείχα σε δυο αγαπημένες δουλείες. Στο “Loot” του Joe Orton στην οποία και έπαιζα και έκανα την παραγωγή, και στο “Draculam” με τους Splish- Splash για δεύτερη χρονιά. Με το “Draculam” μάλιστα αποσπάσαμε το βραβείο κοινού στο διεθνές φεστιβάλ του Sibiu στην Ρουμανία. Σίγουρα, δεν θα μπορούσα να παραλείψω τα «Μαύρα Μεσάνυχτα» και την «5ημέρα», μια πρωτοποριακή δουλειά για την Ελλάδα  (το πρώτο παιχνίδι εναλλακτικής πραγματικότητας στο διαδίκτυο). Επίσης δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω και την «Αμφιθυμία», μια ταινία μικρού μήκους που έκανα το 2010, γιατί αυτή η ταινία είναι η αφορμή ή μάλλον η θερμοκοιτίδα που έβγαλε το MICRO μ FESTIVAL, το πρώτο μου μεγάλο παιδί.

 

 

simos1

 

Θες να μας πεις λίγα λόγια για το Micro μ Festival?

Σ.Κ.:Το Micro μ Festival είναι ένα ετήσιο ελληνικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, όπου μόνος κριτής είναι το ίδιο το κοινό. Το διοργανώνω από το 2011 κάθε φθινόπωρο για μια ημέρα και η καινοτομία του είναι το γεγονός ότι πραγματοποιείται ταυτόχρονα στην Αθήνα και άλλες πόλεις τις Ελλάδας. Είναι ένα πολύ διαδραστικό φεστιβάλ που κατορθώνει να φέρει ανθρώπους από διαφορετικές πόλεις στην ίδια φανταστική κινηματογραφική αίθουσα. Είναι μια δουλειά που έχω αγαπήσει πολύ και χωρίς να το καταλάβω έφτασε κιόλας στην 4η χρονιά της.

Φέτος πότε θα γίνει και σε ποιές πόλεις;

Σ.Κ.:Φέτος το φεστιβάλ θα γίνει πάλι στις 5 Οκτωβρίου. Βλέπεις πέρσι μας έφερε γούρι. Το 3 MμF έγινε στις 5 Οκτώβρη και πέντε λεπτά πριν ανοίξουν οι πόρτες για το κοινό γεννήθηκε ο γιος μου! Φέτος αν και δεν θα έχουμε ταυτόχρονη γέννα, το φεστιβάλ μεγαλώνει κι άλλο και θα γίνει σε έξι ή εφτά πόλεις τις Ελλάδος και σε μία ή δύο πόλεις του εξωτερικού. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο που συγκεντρώνουμε τις ταινίες των δημιουργών που θέλουν να συμμετάσχουν.

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Υπάρχει κάποια βοήθεια σε αυτό το εγχείρημα από το κράτος?

Σ.Κ.:Μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει καμία βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό. Γενικά νομίζω ότι στις μέρες μας η τέχνη και ο πολιτισμός γενικότερα δεν έχουν καμία σημασία για το κράτος. Είναι  γραμμένο και στα βιβλία τις ιστορίας ότι εδώ γεννήθηκαν οι τέχνες και σήμερα οι κυβερνώντες εξαθλιώνουν όλους τους καλλιτέχνες. Δεν υπάρχει μέριμνα για τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα και μάλλον δεν τους νοιάζει και να υπάρξει. Πάνω σε αυτό να σου πω και ένα ευτράπελο, για να καταλάβεις πόση σχέση με τα αντικείμενο έχουν αυτοί που αποφασίζουν:

Όταν ετοίμαζα μια χρονιά το φεστιβάλ χρειάστηκε να εξηγήσω στον αντιδήμαρχο πολιτισμού (!!!) συνεργαζόμενου δήμου τι είναι η ταινία μικρού μήκους για να μπορέσουμε να μιλήσουμε. Για να καταλάβει του είπα ένα ανέκδοτο. Αφού γελάσαμε του είπα ότι αυτή την ιστορία θα μπορούσε κάποιος να την είχε γυρίσει ταινία με διάρκεια 2 λεπτά . Και έτσι μας έδωσε την αίθουσα!... Είναι αξιοσημείωτο ότι όλη αυτή η στιχομυθία έγινε με έναν αντιδήμαρχο πολιτισμού.... Αυτό δυστυχώς δεν είναι καθόλου αστείο, μάλλον λυπηρό θα έλεγα

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια λοιπόν;

Σ.Κ.:Αυτή την εποχή συζητάμε κάτι πολύ καλό για το φεστιβάλ το οποίο δεν θα προλάβουμε να εντάξουμε από φέτος αλλά θα επηρεάσει δραματικά την εξέλιξη του εάν υλοποιηθεί, κάτι το οποίο πιστεύω ότι θα γίνει. Επίσης ετοιμάζω ένα παιδικό θεατρικό για το οποίο είμαι πολύ αισιόδοξος. Παράλληλα είμαι σε συζητήσεις για τη συμμετοχή μου σε μια ταινία μεγάλου μήκους, το μοναδικό καλλιτεχνικό εγχείρημα που δεν είχα τολμήσει ακόμη. Είναι παράδοξο αλλά όλα έρχονται τελικά όταν πια έχεις κατασταλάξει και τα επιθυμείς χωρίς φόβο.

Αλλά σίγουρα πάντα με πάθος.

*Οι συμμετοχές για το 4ο Micro μ Festival είναι ανοιχτές ως τις 10 Ιουλίου 2014.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.micromfestival.gr

 

 

 

 

AT A GLANCE

Μαγδαληνές Χωρίς Υπέρμαχο

Μαγδαληνές Χωρίς Υπέρμαχο

More details
Carpe Diem ή Αδράξτε τη Μέρα

Carpe Diem ή Αδράξτε τη Μέρα

More details
ΝΕΑ

ΝΕΑ " Νύχτες Πρεμιέρας"

More details
:: ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ ::

:: ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ ::

More details
::ΜΕΘΟΔΟΣ ABRAMOVIC | AS ONE ::

::ΜΕΘΟΔΟΣ ABRAMOVIC | AS ONE ::

More details
Σήμερα στο Ζάπειο έκθεση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Σήμερα στο Ζάπειο έκθεση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

More details
210.000 οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο ~

210.000 οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο ~

More details
«ΧΟΡΕΨΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ»

«ΧΟΡΕΨΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ»

More details

More article...

LIFE

ARTLIFE.png BEAUTY
PSYCHOLOGY
myth
travel
look around
zone

 

..............................

CITY HIGHLIGHTS

ON THE ROAD

..............................

DIALOGUES

Έφη Μαλτέζου

Έφη Μαλτέζου "Θετική, Αισιόδοξη, Δυναμική"

More details
  1. Έφη Μαλτέζου "Θετική, Αισιόδοξη, Δυ…

  2. :: Lovekids :: με τον Πάρη Παπαβασιλείο…

  3. Σάββατο πρωί με τη :: Δάφνη Καλογεροπούλ…

  4. :: Scripta Manent :: Rea and the crew

  5. :: Ambos Mundos :: Μάριος Ηλιόπουλος

  6. :: One to one :: με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡ…

  7. Αλέξανδρος --Μπρίκι -- Joker -- Faust …

  8. Los Pete-pete

  9. POLE POSITION

  10. Σίμος Κυπαρισσόπουλος - Ηθοποιός

 

..............................

ARTBOX

Μαγδαληνές Χωρίς Υπέρμαχο...

...

Read More

Carpe Diem ή Αδράξτε τη Μέρα ...

...

Read More

:: ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ...

...

Read More

Σήμερα στο Ζάπειο έκθεση για την Παγκόσμ...

...

Read More

210.000 οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση...

...

Read More

«ΧΟΡΕΨΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ»...

...

Read More

“Jack the Rimper”...

...

Read More

«ΝΕΑ ΕΔΑΦΗ» 50 ΕΛΛΗΝΕΣ NEOI KAI BΡABEY...

...

Read More

Stand up for......

...

Read More
Deluxe News Pro Module - модуль joomla Joomla

PETS IN ART

  pets in art  
   
:: Pet :: Life Cover Magazines
Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2015
article thumbnailΤα πρώτα περιοδικά που κυκλοφόρησαν σε έντυπη μορφή είχαν εικονογραφημένα εξώφυλλα. Πλέον τα περισσότερα από αυτά θεωρούνται συλλεκτικά και κάποια είναι ιδιαιτέρως σπάνια και δυσεύρετα.
More inPETS  
 

 

You must set at least a module in the position loves

contact

Keep in touch with us

You can use the following information to contact us if you wanna join us or anything need to communicate.

Katehaki Street N.Psihiko Athens.

YOU.png    INST.png    FACE.png    TWIT.png    GOO.png::