- ✐
-
Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014 09:28
-
Εμφανίσεις: 9072
"Στόχος μας είναι η πρώτη θέση"
O Κυριάκος Χονδρογιάννης και ο Γιώργος Σιδέρης 18 ετών φοιτητές Πολυτεχνείου, μαζί με τον Κωνσταντίνο Χονδρογιάννη και Γιώργο Παπαγιάννη 16 ετών μαθητές Λυκείου, ξεκίνησαν μέσα από το σχολείο που έλαβε μέρος στον Ελληνικό τελικό στον διαγωνισμό F1 in Schools. Κατέκτησαν το βραβείο "Engineering Design and Construction" για το μοντέλο που σχεδίασαν και την δεύτερη θέση σε γενική βαθμολογία, με αποτέλεσμα να εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό.
Η ομάδα POLE POSITION θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο τελικό του Μαθητικού Διαγωνισμού τεχνολογίας F1 in schools.
Διακριθήκαv στον Ελληνικό τελικό, κατακτώντας το βραβείο "Engineering Design and Construction" για το μοντέλο που σχεδίασαv, και είχαν την δεύτερη σε σύνολο βαθμολογία, με αποτέλεσμα να εκπροσωπούν την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό.
Ο Παγκόσμιος τελικός θα γίνει τον Νοέμβριο του 2014 στο AbuDhabi. Οι αγώνες των παιδιών θα είναι στις 16-11 έως 19-11 πριν τον τελικού αγώνα Grand Prix F1, που θα γίνει από 21-11 εώς 24-11 και έχουν κάρτα είσοδου να μπούνε στα pit. Σκοπός μας είναι να φέρουμε την ομάδα και την Ελλάδα στη POLE POSITION.
Αλλά ας ξεκινήσουμε απο την αρχή. Το σχολείο μας δίνει επιλογή κάθε δεύτερη Τετάρτη να είμαστε σε έναν όμιλο και ο καθηγητής μας είπε για το F1 in schools. Έτσι ο Κυριάκος το είπε στο Γιώργο και μετά στον αδερφό του, που και αυτός με τη σειρά του έφερε τον άλλο Γιώργο και ξεκινήσαμε απο έναν όμιλο.
Ο Κυριάκος Χονδρογιάννης ανέλαβε την οργάνωση και διαχείρηση της ομάδας, την επικοινωνία και συνεργασία με τους επιστημονικούς συνεργάτες στο Ε.Μ.Π. για το σχεδιασμό του μονοθέσιου. Ο Γιώργος Σιδέρης έχει μεγάλη ευχέρεια στο CAD σχεδιασμό και ανέλαβε μαζί με τον Κυριάκο και με τους επιστημονικούς συνεργάτες να μελετήσει και να υλοποιήσει βελτιώσεις και τροποποιήσεις στο υπολογιστικό μοντέλο. Ο Κωνσταντίνος Χονδρογιάννης συνέβαλε στο σχεδιασμό του μονοθέσιου και τη βελτίωση του αλλά παράλληλα ασχολήθηκε με την εξερεύνηση πόρων και την οικονομική διαχείρηση. Ο Γιώργος Παπαγιάννης στην επικοινωνία και το marketing, που με μεγάλη ευχέρεια στα κοινωνικά δίκτυα διαχειρίστηκε την προβολή της ομάδας και δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για την προσέλευση χορηγών.
Στην αρχή σχεδιάζουμε το αυτοκίνητο στον υπολογιστή σε ένα προγράμμα 3D CAD
SolidWorks το όποιο μεταφέρει - αντιγράφει από την οθόνη σε ένα μηχάνημα στο οποίο βάζεις ένα κομμάτι ξύλο και στο κόβει ακριβώς στο σχήμα που θέλουμε. Παράλληλα έχουμε τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου τα οποία προστίθονται με έναν 3D Printer και μετά φτιάχνουμε το σύστημα κύλησης που αποτελείται απο ρουλεμάν μεταλικα και άξονες απο ανθρακωνήματα. Έπειτα το στοκάρουμε το γυαλίζουμε και παιρνάμε μία ειδική μεμβράνη για να χαράσεται και το βάφουμε... Τα αυτοκόλλητα που βάζουμε παίζουν και το ρόλο της αυξομίωσης τους βάρους. Λόγω περιορισμού στο βάρος, το αυτοκινήτο είναι στο 1,50κιλογραμμάριο.
Για τους χορηγούς απευθύνθηκαν σε εταιρείες που άλλοι τους δέχτηκαν και τους βοήθησαν και άλλοι τους απέρριψαν.
Εντέλει τα κατάφεραν και πήγαν στο διαγωνισμό και ετοιμάζονται για το Abu Dhab. Ο διαγωνισμός αυτός στο εξωτερικό υπάρχει πάνω απο 15 χρόνια και υπάρχουν μηχανικοί μονοθέσιων που έχουν βγει από αυτόν.

"Κωνσταντίνος Χονδρογιάννης"
Τα παιδιά το βλέπουν σαν διασκέδαση σαν μια εμπειρία ζωής. Έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν το νέο μονοθέσιο, να ετοιμάζουν τις στολές τους, να στήνουν το περίπτερο τους όλα όσα χρειάζονται για το Abu Dhab. H αλήθεια είναι ότι τα έξοδα είναι αρκετά και εύχομαι να βρουν και αλλους χορηγούς μέχρι το Νοέμβριο. Και φυσικά να βγούνε πρώτοι όπως αρμόζει με βάση το όνομά τους.
"Το σημαντικότερο για εμάς είναι η εμπειρία και ότι θα μιλήσουμε με τους οδηγους και τους μηχανικούς. Θα ζήσουμε το όνειρο."
Ευχόμαστε τα καλύτερα και να φέρουν την Ελλάδα στη Pole Position του κόσμου.